دورات هندسية

 

 

كنز الملتقى للجامعات والمعاهد والكليات.....

صفحة 5 من 7 الأولىالأولى 1 2 3 4 56 7 الأخيرةالأخيرة
النتائج 41 إلى 50 من 62
  1. [41]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    و اليكم هذه الهدية البسيطة والمتمثلة في معهد التدريب والتكوين و هو قيد الانشاء لشركة BMW في قمة الروعة.....

    Coop Himmelb(l)au

    BMW WELT
    MUNICH, GERMANY (2001-2007)

    The BMW Group is planning in close proximity to their headquarters and the Olympiapark in Munich a center for brand experience and vehicle delivery. The main element of COOP HIMMELB(L)AU design proposal is a large, permeable hall with a sculptural roof and the double cone which emerges in relation to the existing headquarters complex. The hall is a marketplace for differentiated and changing uses and an unmistakable sign for the BMW Group. The interior topography creates differentiated spatial densities and fluid subspaces. The heart of the building is the "Premiere" vehicle delivery area. Hanging above this space are the customer lounges which allow views through the event space and toward the BMW headquarters.

    Project Data:
    Site Area: 25.000 m²
    Gross Floor Area: approx. 73.000 m² (excluding ramps) = 100%
    Gross Floor Area above ground: approx. 28.500 m2 = 40%
    Gross Floor Area underground: approx. 44.500 m2 = 60%
    Competition (1st Prize): 2001
    Start of Planning: 11/2001
    Start of Construction: 08/2003
    Scheduled Opening: Summer 2007
    Building Costs: above 100 Mio Euro
    Jobs created: approx. 200
    Vehicle deliveries: max. 250 per day
    Frequence of Visitors: 850.000 per year

    Client: BMW AG, Munich, Germany

    Structural Engineering:
    Bollinger + Grohmann, Frankfurt, Germany
    Schmitt, Stumpf, Frühauf + Partner, Munich, Germany






    0 Not allowed!



  2. [42]
    ايهاب نصر
    ايهاب نصر غير متواجد حالياً
    عضو


    تاريخ التسجيل: Nov 2006
    المشاركات: 11
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    مشكور جدا فعلا كنز

    0 Not allowed!



  3. [43]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    السلام عليكم و رحمة الله تعالى و بركاته
    اسال الله ان تعم الفائدة على الجميع
    كما نسألكم المشاركة واثراء هذا الموضوع الحيوي والهام... فبكم ومعكم ويدا بيد لنكمل هذا العمل سائلين الله السداد والرشاد وندعو الله ان يكون هذا العمل خالصا لوجه الكريم ..

    شكرا لك اخي ايهاب نصرعلى مرورك واتمنى لك ان تحصل على الافادة
    مع خالص التحيات و التقدير ... و رمضان مبارك ان شاء الله

    0 Not allowed!



  4. [44]
    scarface6us
    scarface6us غير متواجد حالياً
    عضو فعال


    تاريخ التسجيل: Apr 2006
    المشاركات: 87
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    شكرررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررراااااا اااااااااااااااااااااا

    0 Not allowed!



  5. [45]
    scarface6us
    scarface6us غير متواجد حالياً
    عضو فعال


    تاريخ التسجيل: Apr 2006
    المشاركات: 87
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    شكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااااااااااااااااااشكراااااااااااااااااااااااااااا اااااااااا

    0 Not allowed!



  6. [46]
    معماري حتى الرمق ا
    معماري حتى الرمق ا غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً


    تاريخ التسجيل: Jul 2007
    المشاركات: 315
    Thumbs Up
    Received: 5
    Given: 1
    لا استطيع القول الا جزاك الله خيرا على هذا المجهود والابداع الا متناهي

    شكرا جزيلا ومزيدا من التقدم اخي العزيز

    0 Not allowed!



  7. [47]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    السلام عليكم و رحمة الله تعالى و بركاته
    اسال الله ان تعم الفائدة على الجميع
    معماري حتى الرمق ا و scarface6us حييتم و بوركتم و جزاكم الله الف خير واتمنى لكم ان تحصلوا على الافادة
    مع خالص التحيات و التقدير ... و رمضان مبارك ان شاء الله

    0 Not allowed!



  8. [48]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    السلام عليكم و رحمة الله تعالى و بركاته
    اليكم الجديد لهذا اليوم وهي جامعات و معاهد لنورمان فوستر

    FOSTER+PARTNERS

    Clark Center, Stanford University
    Stanford, USA, 1999-2003


    The Clark Center continues the practices investigations into the physical nature of the research environment, which began at Stanford University with the Centre for Clinical Science Research (CCSR). The CCSR reflected changes that were beginning to take root in research methodology at the time and was designed to facilitate an inter-disciplinary approach and promote interaction between scientists. The Clark Centre takes this formula a stage further, driven by the pioneering Bio-X programme, which has remodelled the landscape of science and technological research at Stanford.

    Providing laboratory, office and social spaces for 700 academics from the Schools of Humanities and Sciences, Engineering and Medicine, the Clarke Centre is strategically located at the heart of the campus, between the core science and engineering buildings and the medical centre. It acts as a social magnet for the University, encouraging students, lecturers and researchers from diverse disciplines to mix. In striking contrast to the traditional laboratory facility with its closed rooms and corridors, the Clark Center is open and flexible: external balconies replace internal corridors and laboratory layouts can be reconfigured at will. All benches and desks are on wheels and can be moved to allow ad hoc team formation that can respond easily to fast-evolving research needs. This versatility is further enabled by workstations that plug into an overhead unistrut system of exposed services and flexible connections.

    Externally, the three-storey building takes the form of three wings of laboratories, clad in rust-red painted steel and limestone to echo the tiled roofs and stone facades of Stanfords architectural vernacular, that frame an open courtyard overlooked by balconies. A forum at the heart of the courtyard is used for exhibitions, concerts and other events, while a restaurant on the ground floor of the south wing offers a new social focus for the entire campus with tables spilling out into the courtyard. A coffee bar on the third floor is located to encourage people to pass by the laboratory spaces, further distinguishing the building as a place in which social encounters and impromptu conversations are regarded as integral to scientific endeavour.

    Client: Stanford University
    Consultants: Middlebrook & Louie, Davis Langdon & Everest, Therma Engineers, Alfa Tech, Peter Walker & Partners, Claude Engle



    0 Not allowed!



  9. [49]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    FOSTER+PARTNERS

    Cranfield University Library
    Cranfield, UK, 1989-1992

    Cranfield University was founded in 1946 as a school for aeronautical engineers. Today it is one of Britain's leading technical education and research establishments, incorporating a wide range of postgraduate studies, and is a major foreign currency earner for research contracts.

    The new Library provides a much-needed focus for the campus. Built on a square plan, it consists of four barrel-vaulted, steel-framed bays, one of which forms a broad central atrium - the hub of the Library - linking all three floors. The overhanging roof provides sheltered walkways along the sides of the building, while at the front it extends to create a vaulted entrance canopy.

    The building reformulates the concept of the library in the information age: it is the reverse of the closed book stacks and forbidding screens and security barriers of traditional libraries. Seven kilometres of open bookshelves are located on the upper levels, freeing the ground-floor entrance area for social uses, focused around a coffee bar.

    Library systems are designed to adapt easily to information technology advances, and a perimeter desking system allows students to plug in their own computers or laptops and have instant access to the University's computer networks and electronic databases. Maximum use is made of glare-free natural light and views. Rooflights at the apex of each vault bring natural light to the atrium and upper floors. Daylight is evenly distributed across the ceiling by gull-wing deflectors and can be supplemented by indirect lighting from continuous fluorescent bulbs. External shading to the glass facades minimises heat gain during the summer months and allows comfortable conditions to be maintained through a ventilation-only system. The complete range of building services is controlled through a comprehensive building and energy management system.

    Using a restrained palette of high-quality materials, the Library was built within costs no greater than those of a traditional brick building. Commentators have noted its evocation of a classical temple complete with peristyle and portico, which is perhaps appropriate given the symbolic role it plays at the heart of the campus.

    Client: University of Cranfield
    Consultants: Arup, Davis Langdon & Everest, Roger Preston and Partners, George Sexton Associates



    0 Not allowed!



  10. [50]
    cadmax4
    cadmax4 غير متواجد حالياً
    عضو فعال جداً
    الصورة الرمزية cadmax4


    تاريخ التسجيل: Dec 2006
    المشاركات: 279
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0
    FOSTER+PARTNERS

    Faculty of Law, University of Cambridge
    Cambridge, UK, 1990-1995


    Cambridge University has the largest law school in Britain, with 800 undergraduates and 200 postgraduate students. The Law Faculty is a place with traditions, but it is also forward-looking. The Faculty building provides state-of-the-art facilities for teaching and research, comprising the Squire Law Library, five auditoria, seminar rooms, common rooms and administrative offices.

    The building sits at the heart of the Sidgwick site, the focus of humanities education at Cambridge, close to the Institute of Criminology and University Library. Its neighbours include James Stirling's History Faculty and it is surrounded by lawns and mature trees. This low, green garden context is the essence of Cambridge. The challenge, therefore, was to preserve the natural setting and to minimise the building's apparent size. The rectangular plan is cut on the diagonal in response to the geometry of the History Faculty and pedestrian routes across the site. It has a relatively small footprint, yet provides 8,500 square metres of accommodation without exceeding four storeys. This was achieved by burying the auditoria below ground, while the curving glass of the north facade helps the building to recede visually.

    A full-height atrium forms the focus of the building. It links the different levels visually, creating a feeling of spaciousness, and draws daylight into the lower floors. Natural lighting is used to dramatic effect, especially in the Library, which occupies the upper three terraced floors and enjoys uninterrupted views of the gardens. The curving north facade is entirely glazed; the south, west and east facades are part glazed and incorporate devices to exclude solar gain and glare.

    The building is highly energy-efficient. Its partially buried structure and exposed concrete frame combine to give it high thermal mass, making it slow to respond to outside temperature changes. Together with high insulation values, this allows the use of mechanically assisted natural ventilation throughout - only the lecture theatres require seasonal cooling. A lighting management system reduces energy consumption, while heat recovery coils, linked to the air extract, reclaim waste heat.

    Interestingly, the building's environmental performance was put to the test during its first summer, one of the hottest on record. Happily, it performed extremely well.

    Client: University of Cambridge
    Consultants: Anthony Hunt Associates, Davis Langdon and Everest, YRM Engineers, Cambridge Landscape Architects, Arup, Emmer Pfenniger Partner AG, Halcrow Fox, Sandy Brown Associates, University of Cambridge Estates Mangement and Building Services



    0 Not allowed!



  
صفحة 5 من 7 الأولىالأولى 1 2 3 4 56 7 الأخيرةالأخيرة
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

عرض سحابة الكلمة الدلالية

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML