دورات هندسية

 

 

احتاج مساعدة في 8051 مايكرو كنترولر

النتائج 1 إلى 7 من 7
  1. [1]
    الصورة الرمزية Eng.Ahmed Badran
    Eng.Ahmed Badran
    Eng.Ahmed Badran غير متواجد حالياً

    عضو

    تاريخ التسجيل: Jul 2009
    المشاركات: 38
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    احتاج مساعدة في 8051 مايكرو كنترولر

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    يا اخوانا كنت عايزكم تحضرونا كده انا بحاول اتعلم برمجة المايكرو كنترولر لو فشلت هاخد فيها كورس بس مش هاخده الا لما استنفذ كل اللي اقدر اعمله مع نفسي
    انا جبت دايرة ل Digital lock هصممها عملي وهحطها في تطبيق كمان
    جبت البرنامج بتاعها من علي النت وبحاول افهمة
    الموضوع موجود في الرابط التالي
    http://www.8051projects.net/downloads206.html
    كل الاسئله اللي حبيت اسالها الناس سبقتني بيها .. بس لاسف مش لقيت الاجابة الكافية
    حاولت افهم نظام عملها بس للاسف في حاجات ناقصة
    باختصار نظامها مكتوب في الشرح ده
    User Side working:
    The user has two options either he/she can use its own 5 digit code or use the default 5 digit code. If user has to do setup his own code, then he has to enter "12345" and press '#'. After this.. controller will ask for 10 Digit master password which is preprogrammed in the controller. Entering master lock, user can enter the new 5 digit code for the lock and press '#' to save it.
    اللي فهمته ان ممكن احنا نختار 5 ارقام وممكن نستخدم الخمس ارقام الديفولت .. لو كنا عايزين نعمل باسورد لينا المفروض نضغط 12345 وبعدها شباك .. بعدها المايكرو هيسالنا عن الماستر باسورد المكون من 10 ارقام .. فين بقا الماستر ده ؟؟؟
    دورت عليه في كل حته
    مش لاقي الماستر .. وهل الديفولت باسورد هوا 12345 ؟
    واحد ساله السؤال ده وكان السؤال كالتالي والرد كالتالي
    Please,tell me 10 Digit master password which is preprogrammed in the controller
    وكان الرد عليه
    its there in c file check it (main.c)
    فين السي فايل ؟؟ اللي فهمته ان المايكرو ليه طريقتين في البرمجة اما السي واما الاسيمبلي .. والديجيتال لوك ده معمول بالاسمبلي .. طيب ايه حكاية السي دي ؟
    واللي شككني في نفسي ان في واحد فعلا اكد كلامه ان في ملف سي وفيه ملفات كمان
    sir in C code
    there is many file
    Delay.d,delay.c
    lcd.h,lcd.c
    also main.c
    and also lock.hex

    how it works sir
    فين الكلام ده ؟؟ مش لاقي اي حاجة في الملف اللي نزلته
    ياريت لو حد فاهم اللي بيحصل يقولي علي استفساراتي
    -فين الماين باسورد ده ؟ وهل الديفولت باسورد هوا 12345 ؟
    -فين ملفات السي اللي بيقولوا عليها ؟
    ياريت لو اي حد فاهم يساعدني .. انا رسمت الدايرة علي البروتاس وهيا شغاله بس لااسف مش عارف اتعامل معاها
    ياريت حد يساعدني لانها هتتنفذ عملي
    شكراااا جزيلا

  2. [2]
    Eng.Ahmed Badran
    Eng.Ahmed Badran غير متواجد حالياً
    عضو
    الصورة الرمزية Eng.Ahmed Badran


    تاريخ التسجيل: Jul 2009
    المشاركات: 38
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0
    ههههههههههههههههههههههههههههه
    سبحان الله العظيم غلطت في الرابط لقيت الحل لسؤالي
    الراجل كان عامل موضوع تاني نفس المشروع بلغة السي
    وانا عمال ادور علي الموضوع المعمول بالاسمبلي والباسورد مش موجود فيه اصلا
    غلطت في الرابط وانا حاطة فجيت اشوف الرابط ده ازاي فيه الدايرة نفسها ومش نفس الردود ببص في المشروع لقيت حجم الملف مختلف قلت انزله بنزل الملف لقيت كل اللي الناس بتتكلم عنه
    علي العموم الرابط اللي فيه المشروع بلغة السي اهوه
    http://www.8051projects.net/downloads184.html
    معلش عطلناكم معانا بس خلاص كده الحمد لله فهمت
    باقي عندي بقا سؤال مهم
    ازاي اقدر اعدل في البرمجة دي ؟؟ لان في اكتر من حاجة عايز ازودها عليه
    مثلا
    عايز اخلي الباسورد يطلع نجوم مش ارقام كده
    بالاضافة الي اني عايز اغير الماين باسورد
    ازاي اعرف اغير الحاجات دي ؟ وازاي ارجع الملفات دي كلها لوضع الملف اللي بينزل علي المايكرو اللي هوا بيكون بامتداد hex ؟؟
    ياريت لو حد عارف ميبخلش عليا بالرد لاني فعلا محتاج اتعلم

    0 Not allowed!



  3. [3]
    ماجد عباس محمد
    ماجد عباس محمد غير متواجد حالياً
    مشرف متميز


    تاريخ التسجيل: Sep 2006
    المشاركات: 5,226

    وسام مشرف متميز

    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 0
    الحمد لله انك غلطت فالملف الأول بالنسبة لى مفهوم أما السى فلك أن تحاول فيه
    أعتقد أنك وصلت للرقم فى ملفات السى وهو أيضا موجود فى الأخر
    لتعديل شكل الخرج يمكنك أن تضيف Sub جديد لعرض الأرقام فى المود اللى عايز الأرقام تظهر نجوم
    أما ازاى تضيفها فلازم يكون لديك مبرمج بلغة السى هو اللى سيفعل لك كل هذه الأشياء لأنه يحتوى Compiler يقوم بالتحويل

    0 Not allowed!



  4. [4]
    boy abdo
    boy abdo غير متواجد حالياً
    عضو
    الصورة الرمزية boy abdo


    تاريخ التسجيل: Jul 2009
    المشاركات: 35
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    بسم الله والصلاة والسلام على رسول الله اما بعد:

    سوف ابدا ان شاء الله من اليوم وكل يوم شرح دوره فى احدث انواع الميكرو كنتروللر وهو atmega32Lالذى يتميز عن ال8051& pic بمميزات عديه جدا من حيث السرعه والذاكره ومميزات اخرى كثيره سوف يتم التحدث عنها بالتفصيل فمن اراد المشاركه معنا المتابعه يوميا فى دروس على المنتدى مع استقبال اى استفسارات او اسئله على المنتدى ايضا بداية من اليوم وكل يوم سوف يتم عرض جزأ بالشرح صوت وصوره وبى سى بى وكل المطلوب كل يوم بداية من الساعه الواحده صباحا ان شاء الله
    على هذا المنتدى الطيب
    والله المستعان


    مهندس: عبد الفتاح.....................المعهد العالى للتكنولوجيا جامعة بنها

    0 Not allowed!



  5. [5]
    ماجد عباس محمد
    ماجد عباس محمد غير متواجد حالياً
    مشرف متميز


    تاريخ التسجيل: Sep 2006
    المشاركات: 5,226

    وسام مشرف متميز

    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 0
    شكرا أخى ونحن فى الإنتظار مع رجاء أن يكون موضوع مستقل حتى يراه الكل و يستفيد منه

    0 Not allowed!



  6. [6]
    Eng.Ahmed Badran
    Eng.Ahmed Badran غير متواجد حالياً
    عضو
    الصورة الرمزية Eng.Ahmed Badran


    تاريخ التسجيل: Jul 2009
    المشاركات: 38
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0
    يا عم بوي عبدو
    نشكرك جزيلا بس هل المايكرو ده شغال في مصر ؟
    اقصد يعني موجود في التطبيقات اللي في حياتنااليومية ؟
    بصراحة انا من رايي انك لو شرحت ال 8051 هيكون افضل لان ده اللي شفته شغال عند الكل
    لو ممكن يعني يكون افضل ولو عايز تعمل استطلاع راي ياريت
    المايكرو الجديد ده هيكون غالي وفي الغالب هيكون لسه مش اتطبق علي اي اله او جهاز لانه حديث وبيتطلب مبرمجين ومصممين .. ومش هيتحط الا في الاجهزة اللي فعلا محتاجة سرعة ودقة عاليه زي الاجهزة الطبية مثلا دي لازم السرعة في الاداء .. بس اللي احنا فيه ده قسم اليكترونيكس مش طبية .. كله هيكون افادة ان شاء الله انا بحاول اجيب اخري في تعليم نفسي بنفسي وفي الاخر لما افشل اخد الكورس وابقي عملت اللي عليا

    0 Not allowed!



  7. [7]
    ماجد عباس محمد
    ماجد عباس محمد غير متواجد حالياً
    مشرف متميز


    تاريخ التسجيل: Sep 2006
    المشاركات: 5,226

    وسام مشرف متميز

    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 0
    المهندس احمد بدران
    فعلا بدأت أشرح 8051 منذ عام أو أكثر هنا و لم أجد اهتمام كافى و فى منتدى آخر قالوا أنه قديم والأفضل فعلا شرح الوحدات الجديدة وهى ليست حديثة إلى هذا الحد لأن قبل أن تنزل السوق ترسل الشركات المنتجة للميكرو أو أى ic جديدة عينات اختبارية لكثير من العملاء الثقات لديهم ، و عندما ينزل السوق يكون مضى علية فترة إنتاجه فيها قاصر على "طلبات الجملة" لشركات انتاج الأجهزة المتنوعة حيث يجدول التسليم لكل شركة و بعد ذلك عندما يتوسع الإنتاج ويصل لدينا يكون منذ عام أو اثنين لدى شركات منتجة متنوعة

    حاليا كثير من الجامعات تضعة فى مشاريع الطلبة ليس بهدف استغلال طاقاته ولكن بهدف الاستخدام و التعود عليه بحيث لا يكون جديدا فى الحياة العملية

    0 Not allowed!



  
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

عرض سحابة الكلمة الدلالية

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML